Origineel: Voice Collective. Vertaald: Suzanne Engelen
Duidelijketaal.eu
Jezelf afleiden

Afleiding:
Eén manier om wat ruimte te krijgen van de achterdochtige gedachten is door het gebruiken van afleidingstechnieken. Zorgen en achterdocht vreten een hoop energie! Iets anders doen waar je je op moet concetreren, kan echt helpen om je minder gestresst en overweldigd te voelen.

De beste afleidingstechnieken voor achterdocht zijn dingen waarbij je je echt moet concnetreren en waar je al je aandacht op moet richten. Je kunt proberen:

Ÿ
Muziek: maken, luisteren of kijken.

Ÿ
Met iemand praten: achterdochtige gedachten kunnen erger worden als je alleen bent. Als dit jou overkomt, probeer dan in het gezelschap te zijn van mensen die je vertrouwt.

Ÿ
Computerspelletjes: alles wat je hersens bezig houdt!

Ÿ
Denkspelletjes: bijvoorbeeld: probeer alle soorten fruit op te noemen die je kent, in alfabetische volgorde. Terugtellen van 100 naar 0 in drietallen. Het alfabet achterstevoren opzeggen. Alles opnoemen wat je ziet, dat begint met de letter B. Alle kleuren opschrijven die je kunt bedenken, enz.

Ÿ
Lezen: of het nu een stripboek is of its met meer diepgang, zolang het je maar boeit en bezighoudt!

Ÿ
Iets actiefs gaan doen: ga naar de sportschool, de sportclub, ga een balletje trappen tegen een muur, of met een tennisbal tegen een muur gooien, of ga op een basketbalveldje proberen punten te scoren.

Het belangrijkste is, dat je iets kiest, dat voor jou werkt en dat bij jou past. Wees niet bang om nieuwe dingen uit te proberen. Veel mensen hebben de ervaring dat verschillende dingen in verschillende situaties werken. Dus als je boos bent, werkt het een, als je gestresst bent het ander. Voor elke emotie of elk gevoel kan het zijn dat je iets anders nodig hebt dat je afleiding kan bieden.

Als je meer ideeën zou willen hebben, kijk dan eens bij ‘Bezorgd’ , onderaan de pagina, voor enkele afleidingstechnieken.Wil je meer weten???? Lees dan verder:

< relaxen >   < lange termijn oplossingen >

Ga terug naar:  < ERMEE OMGAAN >  < BANG >


HOME
Bezorgd
Boos
Bang
Eenzaam
bezorgd
boos
bang
eenzaam

 

Voel je je bang of achterdochtig (paranoia)?

Als gevoelens van angst of achterdocht (paranoia)  de overhand hebben, kan dat je leven behoorlijk beïnvloeden. Toch zijn er veel manieren om daar mee om te gaan. Lees verder voor meer informatie.