Origineel: Voice Collective. Vertaald: Suzanne Engelen
Duidelijketaal.eu
Eenzaam
Introductie

We kennen allemaal momenten waarop we ons eenzaam en alleen voelen, om allerlei redenen.

Het kan gebeuren als je het moeilijk vindt om samen met andere mensen te zijn, thuis, op school of in het weekend. Je zou jezelf erop kunnen betrappen dat je redenen zoekt om uit de buurt te kunnen blijven van andere mensen (spijbelen, bijeenkomsten overslaan of feestjes afzeggen).

Op andere momenten, kan het gebeuren omdat andere mensen jou lijken te ontlopen. Het zou kunnen lijken alsof je het contact met je vrienden kwijt bent en je vindt het moeilijk om nieuwe vrienden te maken.

Soms kun je je alleen voelen terwijl je omgeven bent door mensen. Het kan aanvoelen alsof er een grote glazen muur tussen jou en je vrienden staat, die maar niet kan breken. Je kunt het gevoel hebben dat mensen je niet echt kennen, of dat je moet verbergen wat er in je hoofd omgaat.

Je kunt je alleen voelen doordat andere mensen maar niet lijken te begrijpen wat er met je aan de hand is: de depressie, angst, achterdocht (paranoia), stemmen, beelden of andere zorgen. Met andere mensen hierover praten lijkt eng omdat je je druk maakt dat ze je uit zullen lachen of je belachelijk maken.

Het goede nieuws is dat er manieren zijn om deze gevoelens te overwinnen en om contact te maken met mensen om je heen. Hoe alleen je je nu ook voelt, er zijn een heleboel mensen om je heen die zich ooit precies zo voelden als jij je nu voelt.

De volgende pagina’s bevatten een aantal ideëen, die je op weg kunnen helpen:
Ÿ
Je goed voelen over jezelf
Ÿ
Aansluiting vinden bij andere mensen
ŸWil je meer weten???? Lees dan verder:

< je goed voelen >   < aansluiting vinden > < erop uit gaan >   

Ga terug naar:  < ERMEE OMGAAN >   


HOMEBezorgd
Boos
Bang
Eenzaam
bezorgd
boos
bang
eenzaam

 

Voel je je eenzaam of alleen?

Als je je alleen voelt, het contact met je vrienden kwijt bent of je druk maakt dat niemand écht begrijpt wat er met je gebeurt, dan is dit deel voor jou!