Origineel: Voice Collective. Vertaald: Suzanne Engelen
Duidelijketaal.eu
Opnieuw erop uit gaan!

Erop uitgaan

Als je je eenzaam voelt en afgescheiden van de mensen om je heen, dan kan het zijn dat je erachter komt dat je mensen überhaupt probeert te ontlopen. Tijd alleen doorbrengen kan heel behulpzaam zijn als je probeert om te gaan met verwarrende stemmen en vreemde ervaringen maar op de lagere termijn heeft het een groot nadeel! Hoe langer he uit de buurt blijft van mensen, hoe moeilijker het kan zijn om weer een start te maken in het ontmoeten van mensen en het maken van nieuwe vrienden.

Het goede nieuws is, dat er genoeg plekken zijn waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten. Al deze plekken geven je de kans om je zelfvertrouwen op te bouwen en de mensen te vinden met wie je je tijd graag doorbrengt.
Wat je ook leuk vindt, wat je interesses ook zijn, er zijn altijd wel andere mensen te vinden met dezelfde interesses als jij. Het is gewoon een kwestie van ze (weten te) vinden.

Als je nieuwe mensen wilt leren kennen, zijn hier een paar ideëen:

Buurthuizen en jeugdhonken
In veel buurten zitten buurthuizen of jeugdhonken, waar van alles georganiseerd wordt voor kinderen en jongeren. Soms zijn het georganiseerde activiteiten, soms bieden ze ook een ‘hangplek’ aan waar je zelf activiteiten kunt doen, zonder dat je op straat in de problemen komt omdat de buren weer gaan ‘zeuren’. Het kan zijn dat deze in jouw plaats een andere naam hebben. Je zou eens op de website van je gemeente kunnen kijken of er zoiets in jouw gemeente staat. Kijk eens onder ‘buurtwerk’, ‘opbouwwerk’ of ‘welzijnswerk’.

Sport & activiteitengroepen
Lid worden van een groep kan een goede manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten, zeker als je gelegeneheden waar je zo kunt in en uit lopen een beetje eng vindt. Als je met een groep mensen bent, die elkaar eigenlijk niet echt kent en die samen iets doen, dan kn het makkelijker zijn om dingen te vinden om over te praten. Als je je echt zorgen maakt, dan geeft het je ook de mogelijkheid om in de buurt van mensen te zijn, zonder dat je de hele tijd hoeft te praten.

Kijk eens om je heen voor activiteiten in jouw buurt. Muziek, toneel, tennis, basketbal, dans, film, kunst....kies iets waardoor je interesse getrokken wordt!
Wil je meer weten???? Lees dan verder:

< je goed voelen >   < aansluiting vinden >

<Ga terug naar:  < ERMEE OMGAAN >   < EENZAAM >


HOME
Bezorgd
Boos
Bang
Eenzaam
bezorgd
boos
bang
eenzaam

 

Voel je je eenzaam of alleen?

Als je je alleen voelt, het contact met je vrienden kwijt bent of je druk maakt dat niemand écht begrijpt wat er met je gebeurt, dan is dit deel voor jou!