Origineel: Voice Collective. Vertaald: Suzanne Engelen
Duidelijketaal.eu
Persoonlijke verhalen

Heel veel mensen hebben dingen gehoord, gezien of ervaren die andere mensen niet hebben ervaren. Dus, als dit het geval is bij jou, ben je niet alleen. Als je uit zou willen vinden wat anderen zoal ervaren hebben, lees dan verder.....

We hebben een paar verhalen van mensen van wie we weten dat ze stemmen gehoord hebben tijdens hun tienerjaren of toen ze net 20 waren en die een manier gevonden hebben om hier mee om te gaan.

Het verhaal van Dolly:
“Ik hoorde voor het eerst stemmen en zag beelden, toen ik 14 was. Door misgandeling was ik geen blij kind, maar nadat de stemmen kwamen, wist ik dat er kinderen in de hel waren, want dat was waar ik me bevond. Door de angst ging ik niet meer naar school. Ik probeerde hulp van andere mensen te krijgen, maar in plaats daarvan kreeg ik slechts afkeuring, dreigingen, geweld en kilheid.

Mensen bleven me vertellen dat ik moed moest houden. Het is moeilijk om dat te doen als je denkt dat de demonen je ziel opeten. Ik zat in de hel en professionals gooiden olie op het vuur om me daar te houden.

Het was pas toen ik 30 was, dat iemand tegen me zei: Ik geloof in je en je hebt de kracht om de hel te veranderen. Ik wist de hel te beteugelen en het vuur veranderde in licht.”

Het verhaal van Eleanor:
“Ik hoor nu al meer dan tien jaar stemmen en in het begin was ik onwijs bang voor ze. Zo erg zelfs dat ik me erdoor gemarteld voelde. Wat voor mij het verschil heeft gemaakt, is dat ik weg ben gegaan uit het traditionele psychiatrische behandelsysteem, wat er veelal op gericht is om stemmen te negeren, ze af te doen als nietsbetekenend of ze met medicijnen proberen weg onder controle te krijgen.,
In plaats daarvan, begon ik de stemmen te onderzoeken, te begrijpen, te accepteren en de emotionele betekenis in verhouding tot mijn levensgeschiedeis in mijn leven toe te passen. De herstel reactie!
Ik ben nu niet langer bang voor mijn ervaringen en ik zou de stemmen zelfs missen als ze weg zouden gaan.
En omdat ik de relatie met mijn stemmen heb kunnen veranderen, kan ik ze een persoonlijke en poitieve betekenis geven, trots zijn op mijn ervaringen en er terug contole over nemen en daardoor gewoon doorgaan!

Hoe ik het zie: als mijn moeder heel erg gestressed is, krijgt ze migraine, als ik gestressed ben, krijg ik negatieve stemmen. Zo simpelis het . Niet enger dan dat!”
Ermee omgaan
Hulp nodig !
Nieuws
Contact
Contact
Hulp nodig?
Nieuws !
Ermee omgaan