Origineel: Voice Collective. Vertaald: Suzanne Engelen
Duidelijketaal.eu
Hoe is dat nou, dingen zien, horen of voelen?

Iedereen is anders, dus ook wat we horen, zien en voelen, is voor iedereen verschillend. Deze ervaringen kunnen via elk van deze vijf zintuigen voorkomen:


Dingen ruiken
Geur en geheugen zijn met elkaar verbonden, dus mensen kunnen iets ruiken dat ze herinnert daan goede dingen uit hun verleden. Dit kan de geur zijn van zelfgemaakt eten, of het parfum of de aftershave van een geliefd persoon. Voor degenen die door moeilijke tijden zijn gegaan in het verleden, kan de geur hen herinneren aan de vervelende dingen die er met hen gebeurd zijn.

“Op een avond maakte ik iets te drinken voor mezelf klaar en begon ik iets afschuwelijks te ruiken. Ik dacht dat het hele huis vol gas zat. Ik raakte in paniek en riep mijn ouders, maar die konden niks ruiken.”

Mensen kunnen dingen ruiken die ze bezorgd maken. Ze kunnen rook ruiken, maar niet in staat zijn enig teken van vuur te vinden. Ze kunnen gas ruiken, of iets heel giftigs en zich zorgen maken dat ze gevaar lopen. Sommige mensen ruiken de geur van iets rottends, wat ervoor kan zorgen dat het heel moeilijk wordt om te eten.


Meer weten??   < Dingen Proeven >Ermee omgaan
Hulp nodig !
Nieuws
Contact
Contact
Hulp nodig?
Nieuws !
Ermee omgaan