Origineel: Voice Collective. Vertaald: Suzanne Engelen
Duidelijketaal.eu
Stemmenhoren, de basis


Wat zijn stemmen en beelden?
Als we het hebben over stemmen en beelden, dan hebben we het over mensen die dingen zien, horen of voelen die de mensen om hen heen niet zien, horen of voelen. Sommige mensen vinden deze ervaringen fijn, inspirerend of het maakt ze aan het lachen. Anderen hebben ervaringen die ze beangstigend of verwarrend vinden. Veel mensen hebben ze allebei.

Hoe gewoon is het?
De meeste mensen denken dat stemmenhoren en het zien van beelden vrij ongewoon is. Vraag maar eens om je heen: hoor je wel eens  mobiel overgaan (of voel je hem trillen) terwijl er niemand belde? Heb je wel eens iemand je naam horen zeggen, terwijl er niemand was? 7 van de 10 mensen hebben zoiets wel eens meegemaakt.

Dat betekent niet dat ze dit elke dag meemaken, maar het komt op hetzelfde neer.

Ongeveer 8% van de jonge mensen horen of zien regelmatig dingen, dus als je één van hen bent......je bent niet alleen!

Allerlei mensen hebben deze ervaringen (zelfs beroemde mensen!). Voor de meerderheid van die mensen is dit geen probleem (in sommige culturen  wordt het zelfs gezien als een speciale gave). Toch voelt 1 op de 3 mensen zich overweldigd door deze ervaring en zoeken steun in de (geestelijke) gezondheidszorg.

In onze ervaring, kunnen ook de mensen die heel erg bang zijn voor de dingen die ze zien of horen, leren om ermee om te gaan. Kijk maar op de ‘Ermee omgaan’ afdeling voor meer informatie hierover.


Ermee omgaan
Hulp nodig !
Nieuws
Contact
Contact
Hulp nodig?
Nieuws !
Ermee omgaan